Placinte din mamaliga cu branza la tigaie

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2012 | 22346 vizualizari

 

Placintele astea atat de gustoase mi-au adus aminte de copilarie...cand eram micuta, aveam vreo 7 anisori , ne-au lasat parintii undeva intr-un sat din Moldova la niste rude mai indepartate sa zic asa in vacanta doua saptamani( si acum ma intreb cum de au avut curaj?). Aici amintiri prea placute nu am in afara de placintele senzationale cu branza ale babei Sucita....pentru care aveam de infruntat gascanii care erau liberi pe alee si ne alergau de fiecare data sasaind...dar pentru o placinta calda si buna ce nu face un copil?

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga:  
  • 700 ml apa
  • 300 gr malai
  • un praf bun de sare
  • Daca aveti mamaliguta facuta profitati din plin de ea si faceti cele mai fragede placinte..
  • 125 gr unt
  • 375 gr iaurt
  • 2 oua
  • 2 lingurite sare
  • 900 gr faina si in plus pentru intins foaia
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • ulei pentru prajit( cam doua cani, eu am folosit de palmier care rezista bine la prajit si nu se arde)
  • 350 gr branza feta( sau telemea sarata)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte din mamaliga cu branza la tigaie:

Din aceasta cantitate vor iesi 10 placinte uriase cat roata carului( asa ca in amintirile mele). Daca doriti puteti sa injumatati cantitatile si sa faceti niste placinte mai mici.

Pentru mamaliga am pus apa la fiert cu praful de sare si cand a dat primul clocot am turnat toata cantitatea de malai am amestecat bine si am lasat vreo 5 minute continuand sa amestec usor. Va iesi o mamaliga bine legata.

Luam deoparte de pe foc ceaunul si punem untul rece de la frigider, apoi iaurtul( tot rece), amestecam bine de tot cu telul, mamaliga se va mai raci,  apoi pe rand ouale,  sarea, drojdia si apa deasupra pentru a o lichefia ( putem face asta si separat).

Incepem sa adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat bun care nu se mai lipeste de maini decat foarte putin, ( tineti cont ca oricat de multa faina veti adauga, aluatul tot va fi unul putin lipicios).

O veste buna am sa va dau...nu trebuiesc lasate la crescut, astfel incat ne vom bucura destul de rapid de gustul  buuun...tare bun!

Vom imparti asa din ochi aluatul in zece bucati.

Pe o suprafata bine infainata vom intinde fiecare bucata( cam de dimensiunea unei clatite) si o vom presara cu branza din belsug. Pliem aluatul parte peste parte si lipim bine marginile.

Incingem uleiul in tigaie foarte foarte bine, numai atunci vom pune placinta si vom da focul mediu. Dupa un minut vom intoarce placinta, avand grija sa nu se arda si o vom coace si pe partea cealalta . Eu de regula o intorc foarte des de doua trei ori pe cate o parte. 

Noua ne-au placut teribil...sper sa va placa si voua daca le probati....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte din mamaliga cu branza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv